Scandic Linköping Väst

Scandic Linköping Väst ligger fyra kilometer utanför Linköping centrum, i ett lugnt bostadsområde i närheten av bland annat vackra Gamla Linköping. Hotellet erbjuder rum med plats för upp till fyra personer, och hotellet har bland annat ett lekrum för barnen och gratis parkeringsplatser.

Hotellbekvämligheter

Hotellet har gym, en pool samt bastu, som alla är gratis att använda sig av som gäst. Hotellet har också cyklar att låna ut gratis, om man exempelvis vill cykla in till centrum.

Varje morgon erbjuds en frukostbuffé som till viss del består av ekologiska råvaror. I restaurangen serveras svensk husmanskost och internationella rätter, och restaurangen har också en särskild barnmeny. Hotellet har även en bar med TV.

I lobbyn finns en mindre shop samt en dator med internet tillgänglig för hotellets gäster.

Hotellet är anpassat för att även barnen ska trivas här, och har bland annat ett lekrum och erbjuder filmstunder, och alla barn får en välkomstpresent när de anländer till hotellet.

Det går bra att ha sin konferens på hotellet, och det finns tio olika mötesrum att välja mellan varav det största har plats för 110 personer. Alla rum har gratis Wi-Fi tillgängligt.

Receptionen är öppen dygnet runt, och incheckning sker från kl 14:00.

Hotellet har en avgiftsfri parkering med 150 platser.

Rummen

Hotellet har 150 rum, och man kan välja mellan att bo i standardrum, familjerum och superior extra.
Alla rum är mellan 15 – 18 kvadratmeter, och har trägolv och eget badrum med dusch. Rummen har tv med filmkanaler, gratis Wi-Fi, skrivbord, hårtork, strykjärn och strykbräda, byxpress och en fåtölj. Superior extra-rummen har dessutom en kaffe- och tekokare, badrockar och dusch- och hudvårdsprodukter från Face Stockholm. Till dessa rum får man även en voucher på 50 kr, som man kan använda sig av i hotellets restaurang eller butik.

Standardrummen har plats för 1-3 personer, och har antingen en enkelsäng, en queen size säng, två separata sängar eller en enkelsäng och en bäddsoffa. Familjerummet har plats för 1-4 personer, och har två separata sängar och två väggmonterade sängar. Superior extra-rummen har plats för 1-2 personer, och rummen har en queen size-säng och en bäddfåtölj.

Närområdet

Scandic Linköping Väst ligger ca fyra kilometer väst om tågstationen och Linköpings centrum. En busshållplats finns ca 300 meter från hotellet, och man är på resecentrum inom ca 20 minuter. Hotellet ligger nära Gamla Linköping, som är ett populärt besöksmål med flera museum och gamla hus i mysig miljö. Hotellet ligger också nära Valla fritidsområde och Flygvapenmuseet.