First Hotel Linköping

First Hotel Linköping är ett modernt hotell, renoverat år 2013, med rum som alla har platt-tv, minibar och safetybox. Hotellet ligger endast några kvarter från centrum, och har bland annat en bastu och terrass på översta våningen med vacker utsikt ut över den närliggande parken och stan.

Hotellbekvämligheter

Hotellet har en restaurang som heter Hotellet Bar & Grill, där man som hotellgäst bjuds på en kvällsmåltid varje måndag till torsdag under affärssäsong. Hotellet har också en cocktail- och pianobar som förutom dryck även erbjuder enklare rätter från sin barmeny. Varje morgon serveras en frukostbuffé i entréplanet. Utanför restaurangen finns en trevlig solterrass.

På övre plan finns det en bastu och en möblerad terrass med vacker utsikt över stan och Slottsparken. Om man vill träna på gym kan man gå till en närliggande anläggning där man som hotellgäst får rabatterat pris.

Receptionen är öppen dygnet runt, och här kan man bland annat lämna in sin tvätt. In-checkning sker från kl 15:00.

Gratis Wi-Fi finns i hela hotellet. Parkeringsplatser finns att tillgå mot en avgift.

First Hotel Linköping har olika erbjudanden som man kan ta del av som gäst, om man vill kombinera sin hotellnatt med exempelvis ett evenemang. Bland de paketerbjudanden som hotellet har finns Bröllopspaket, Astrid Lindgrens Värld och Weekendpaket.

På hotellet finns fyra konferenslokaler, och den största har plats för upp till 80 personer. Större konferenser kan anordnas på en konferensanläggning som hotellet har samarbete med. Det finns även ett konferenspaket att boka.

Rummen

Hotellet har 132 rum, och man kan välja mellan att bo i standardrum, superiorrum och svit. Samtliga rum har totalrenoverats och stod klara år 2013. Alla rum har platt-tv, skrivbord, minibar, safetybox, hårfön, strykbräda och strykjärn samt en separat bagagehylla. Badrummen i samtliga rum har värmegolv och sminkspegel. Några av standardrummens dubbelrum har badkar, och en del har plats för en extra person i en bäddbar fåtölj. Superiorrummen är större än standardrummen, och alla dubbelrum har utsikt mot parken vid hotellet. Dessa rum har också morgonrock och tofflor, extra hygienartiklar samt kaffe och te på rummet.

Grandsviterna är 50 kvadratmeter stora, och ligger på hotellets översta våning. Badrummen har en stor jacuzzi, med separat dusch och handfat. Även toaletten ligger separat. En del sviter har också en bastu. Sovrummet ligger i ett enskilt rum, och har höj- och sänkbara sängar samt tv.

Juniorsviterna är 30 kvadratmeter stora, och ligger på första och andra våningen. Rummen passar bra som familjerum, och är modernt designade med mörka trägolv. I vardagsrummet finns en dubbelsäng och två enkelsängar, och rummet har också en sovalkov med våningssäng och varsin tv.

Närområdet

First Hotel Linköping ligger ca en kilometer från resecentrum, i närheten av centrum och dess utbud av shopping, restauranger, caféer och uteliv. Hotellet ligger nära Linköpings slott och Domkyrkan, och en kortare promenad från naturområdet Linköpings Trädgårdsförening.