Idingstad Säteri

Idingstad Säteri erbjuder hotellboende och bed & breakfast-boende i vackra miljöer vid sjön Roxens strand. Hotellet ligger i en stor herrgårdsbyggnad och erbjuder stora rum med tidsenlig inredning.

Hotellbekvämligheter

På hotellet finns en bar och restaurang, som är öppen alla dagar i veckan under sommarmånaderna. Under lågsäsong måste man vara ett sällskap på minst 10 personer för att äta, och maten måste förbokas. Som boende på hotellet har man dock alltid tillgång till enklare rätter från restaurangen, såsom pajer och lasagne. Restaurangen lagar mat utifrån lokalt producerade och ekologiska råvaror så långt det är möjligt, och menyn anpassas efter säsong. Varje morgon serveras en frukostbuffé i hotellets matsal, och om vädret tillåter kan den intas ute på hotellet terrass.

På hotellet finns ett spelrum med bland annat dart, och där finns också ett bibliotek och möjlighet att låna dagstidningar. På hotellet kan man också boka fiske- och kanotturer, vandringsturer och cykling, och det finns närhet till en badplats i sjön Roxen.

Incheckning sker mellan 16:00 och 22:00, och beräknar man ankomma utöver dessa tider kontaktar man hotellet i förväg.

Det går bra att ha sin konferens på hotellet, och man kan då välja mellan ett rum för upp till 20 personer eller ett för upp till 40 personer.

I hela hotellet finns gratis Wi-Fi, och en avgiftsfri parkering finns för hotellets gäster.

Rummen

Idingstad Säteri erbjuder både hotellboende och bed & breakfast-boende. Hotellrummen ligger i säteriets huvudbyggnad, och har en egen utgång ut mot byggnadens altan. Rummen är stora och luftiga, med vacker, tidsenlig inredning. Alla rum är dubbelrum, men kan bokas som enkelrum. Rummen är renoverade år 2012, och har skrivbord, en sittgrupp, tv med dvd samt gratis Wi-Fi.

Säteriets Bed & breakfast ligger i två annex; Magasinet och Mejeriet. Alla rum har eget badrum med toalett och dusch, och lakan och handduk ingår i rumspriset. Boende i Mejeriet har tillgång till ett gemensamt kök med kylskåp, mikro och diskmaskin, samt ett vardagsrum. Samtliga rum i båda annexen renoverades under år 2011, och har ny inredning och helkaklade badrum. I annexen finns enkelrum, dubbelrum och familjerum, och möjlighet till extrasängar finns. Man kan också hyra hela Mejeriet, och får då totalt 16 bäddar. I samtliga rum ingår frukostbuffé varje morgon, förutom om man hyr hela annexet.

Priserna på boendet varierar beroende på säsong.

Närområdet

Idingstad Säteri ligger ca 12 kilometer utanför Linköping, vid sjön Roxen. Hotellet ligger i en vacker, naturskön miljö som erbjuder flera olika utomhusaktiviteter såsom fiske och vandring.