Hotell Östergyllen

Hotell Östergyllen erbjuder en familjär känsla i ett enklare boende, med toalett och dusch på rummet eller i korridoren utanför. Även familjerum och sviter finns att boka. Hotellet ligger centralt, med fem-tio minuters promenad till centrala Linköping och resecentrum.

Hotellbekvämligheter

Frukost som ingår i priset serveras varje morgon i hotellets matsal. Om man har någon form av allergi kan man kontakta hotellet innan ankomst för att få specialkost.

Gratis trådlöst internet finns i hotellets allmänna utrymmen, och hotellet har en avgiftsfri parkering på gården. Antalet platser är begränsade. Nyhetstidningar finns att låna på hotellet, och i receptionen kan man få hjälp med bland annat bagageförvaring, tvättning och strykning. Incheckning sker mellan kl 14:00 – 20:00 på vardagar och mellan 14:00 – 16:00 på helger. Utcheckning sker mellan kl 06:00 och 12:00.

Byggnaden har ingen hiss, och om man har problem med att exempelvis gå i trappor kan man informera hotellet innan ankomst, så kan man få ett rum så nära bottenplan som möjligt.

Rummen

Hotellet har 43 rum, och man kan välja mellan ekonomirum, standardrum, familjesvit och svit. Ekonomirummen finns som enkelrum och dubbelrum, och har toalett och dusch i korridoren. Standardrummen finns också som enkelrum och dubbelrum, och man har då badrum på rummet. Familjesviterna har plats för flera personer, både barn och vuxna. Det finns två sviter att välja mellan, antingen med två rum eller ett dubbelrum. Sviten med två rum har plats för två till fem personer.

Rummen är nyrenoverade och fräscha, och enkelt inredda. Alla rum har tv, och flera rum har även skrivbord och sittplatser.

Närområdet

Hotell Östergyllen ligger i närheten av Stångån som flyter genom Linköping, vid Tullbron som går över ån. Hotellet ligger nära Linköping resecentrum, och en kortare promenad från hotellet ligger centrum med flertalet butiker, restauranger och caféer. På andra sidan Stångån ligger evenemangsarenan Cloetta Center, vilket är platsen för många av stadens konserter och evenemang. Cloetta Center är också hemmaarena för ishockeylaget Linköpings HC.