Elite Stora Hotellet

Elite Stora Hotellet är ett av Linköpings mest centralt belägna hotell. Hotellet ligger i en byggnad från 1852, och är ett av Skandinaviens äldsta exemplar av gustaviansk stil från den tiden. Här finns rum som är inredda i gustaviansk eller mer modern design, många med generös utrustning såsom minibar och kaffe- och tekokare.

Hotellbekvämligheter

På hotellets nedre plan ligger restaurangen och baren Storan, som är en av Linköpings mest välbesökta och klassiska restauranger. På hotellet finns en bastu, samt löpband, motionscykel och en crosstrainer. Hotellet har också ett avtal med ett större gym en kort promenad bort.
Receptionen är öppen dygnet runt, och här kan man bland annat få hjälp med kemtvätt och valutaväxling. Check-in sker från kl 14:00.
Hotellet har goda konferensmöjligheter, med bland annat fyra nyrenoverade konferensrum med plats för upp till 130 personer. Konferensrummen är utrustade med den senaste tekniken.
Elite Stora Hotellet har flera erbjudanden till sina gäster under året, bland annat hotellpaket med boende och biljett till evenemang såsom Ladies Night på Cloetta Center.

Gratis Wi-Fi finns i hela hotellet, och en gästdator med skrivare finns tillgänglig i lobbyn. Inomhus- och utomhusparkering finns tillgänglig till en kostnad av 145 respektive 85 kr/dygnet.

Rummen

Hotellet har 92 rum, och man kan välja mellan att bo i enkelrum ekonomi, standard, superior, deluxe, deluxe executive och i svit. Rummen är inredda i gustaviansk stil eller i mer modern design. Alla rum har eget badrum med toalett och dusch eller badkar, och på de flesta rum finns strykjärn och strykbräda, hårfön, minibar, kaffe- och tekokare, byxpress, tv och gratis Wi-Fi.

Ekonomirummen är 12 kvadratmeter stora, och är äldre och enklare än övriga rum. Rummen har en enkelsäng. Standardrummen ligger på 16 kvadratmeter, med dubbelsäng. Superiorrummen är 22 kvadratmeter stora, och deluxe-rummen är rymliga med en stor dubbelsäng och ett arbetsutrymme. Rummen deluxe executive har en modern design med bland annat glasväggar, och rummen har utsikt ut mot Stora Torget. Förutom standardutrustningen har rummet även en Nespressobryggare.
Sviten har ett vardagsrum och ett separat sovrum med en stor dubbelsäng. Den största sviten har även en konferensyta för upp till sex personer, som ett extra stort badkar och separat dusch.

Närområdet

Elite Stora Hotellet ligger mycket centralt beläget i Linköping, vid det medeltida marknadstorget mitt i stan. Här ligger butikerna, restaurangerna och caféerna runt hörnet, och biografen ligger något kvarter bort. En kort promenad från hotellet ligger Linköpings katedral och Domkyrkan.